Oplossingspiramide

Verschil van mening? Dat kan gebeuren. Ondanks alle goede bedoelingen kan het soms voorkomen dat je in gesprek met een medewerker, leraar, collega of leidinggevende vastloopt. Zo’n situatie wens je niemand toe. Het levert frustratie op, onbegrip, teleurstelling, boosheid en het kost veel energie van álle betrokkenen. Stad & Esch wil er alles aan doen om zo’n situatie te voorkomen. Daarvoor is het heel belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij in zo’n geval kan doen, welke stappen er gezet kunnen worden en welke spelregels daarbij horen. Die spelregels noemen we onze oplossingspiramide. Via de oplossingspiramide proberen we klachten op een goede manier met elkaar op te lossen. De oplossingspiramide draagt bij aan een schoolcultuur waarin de burgerschapsvaardigheid ‘communicatie & conflicthantering’ en ‘moreel redeneren & handelen’ wordt geoefend.

Op de website van Stad & Esch is de oplossingspiramide beschikbaar voor leerlingen, ouders en medewerkers.

Menu